Fericirea se invata.

Da, fericirea chiar se invata. Inveti sa fii fericit, la fel cum inveti sa mergi pe bicicleta. Cazi de cateva ori, dar apoi nimic nu te mai poate opri si nu mai uiti niciodata ce ai invatat. Inveti sa te bucuri de lucrurile marunte acceptand. Acceptandu-ti viata, acceptandu-te pe tine, fiind multumit ca se pot intampla si lucruri bune, la fel de bine cum se pot intampla si lucruri rele.

Personal, cred ca totul se intampla cu un motiv…si chiar daca uneori dai peste situatii sau momente neplacute, mai mari sau mai mici, toate au un scop: Acela de a te face sa inveti ceva; sa iti apreciezi viata, sa apreciezi lucrurile frumoase care ti se intampla. Nu am mai sti sa ne bucuram de nimic daca ar fi totul asa cum ne-am dori.

De asemenea, nu am mai avea la ce sa visam, ce sa speram, nu am mai avea de ce sa ne bucuram. Daca un inotator profesionist ar lua locul 1 la prima lui cursa, ar fi fericit? Foarte. Dar daca ar lua locul 1 si la a doua si la a treia cursa..si la toate crusele la care participa? In cele din urma nu va mai sti sa aprecieze castigul la adevarata lui valoare, pentru ca i se va parea ceva obisnuit, ceva care i se cuvine. De asta uneori un esec, poate face mult bine. Iti deschide ochii. Te invata sa apreciezi, te invata sa te bucuri mai mult cand e cazul sa faci asta, te invata sa speri, iti da un motiv sa visezi, sa iti doresti un lucru…si cu putin noroc si multa munca, sa il obtii.

Dar intrebarea e: cum invat fericirea? Nu e atat de greu cum suna. Tot ce trebuie sa faci e sa inveti sa te cunosti pe tine. Nu o sa incep sa aburesc teorii ale filosofilor acum, ci pur si simplu vorbesc din ce am trait eu. Si nu ma dau a-tot-stiutoare, ci pur si simplu imi astern adevarurile, sperantele, experientele, iluziile,gandurile, pe o pagina, impletind cuvinte.

Sunt persoane care au totul! Tot ce si-ar putea dori cineva vreodata, dar nu sunt fericite. De asemenea sunt altele, care in opinia unora, nu au nimic, insa sunt mereu cu zambetul pe buze si asteapta senini ziua de maine, cu speranta si cu o bucurie inocenta pentru lucrurile marunte. Oare numai acei oameni care nu au nimic pot fi fericiti? Asta e o prostie…fericit e oricine care isi da sansa asta. Oricine care are incredere si speranta.

Stai singur tu cu tine si cunoaste-te! Vezi frumusetea ce se ascunde in interior, dar si ranile, vindecate sau nu Apoi ai grija de tine…totul porneste de la psihic, spun psihologii. De aceea daca iti formezi mentalitatea asa cum iti doresti, toate lucrurile vor incepe sa se schimbe. Vei munci mai mult si vei reusi mai mult. Insa invata sa si pierzi…pentru ca vezi tu, cititorule, atat succesul, cat si esecul, au scopul lor.

Satisfactia unui castig pentru care ai muncit din greu e mult mai mare. De asemenea bucuria unui vis indeplinit devine mai intensa, dupa ce ai avut parte de cateva deceptii si aproape iti pierdusesi speranta. Daca ai cunoscut gustul lacrimilor amare, cu siguranta ai cunoscut si dulceata lacrimilor de bucurie…acelea pe care le ai cand se intampla o minune, cand esti atat de fericit cum nici nu sperai ca vei fi vreodata si cand lucrurile se aseaza in mod incredibil si neasteptat. Iar daca inca nu ai cunoscut acest gust, o sa il cunosti la un moment dat…

Insa la momentul potrivit. Nu mai devreme..si nu mai tarziu. Ci exact atunci cand trebuie.

The keyword is… HOPE. Only hope…

untitled.png

O.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s