Despre singuratate (pro si contra)

Si prin singuratate, ma refer la lipsa unei relatii, la sentimentul de „forever alone”:)) wVgGdnV.jpgEhh… de fapt e o chestie de perspectiva, Sentimentul difera in functie de modul cum percepi lucrurile. Nu e un lucru asa de rau sa fii singur; are si partile sale bune: nu ai nicio bataie de cap, nu te streseaza nimeni, nu trebuie sa dai explicatii nimanui despre nimic, nu te enervezi aiurea, ai timp si pentru tine sa faci ce iti place si mai ales, NU SUFERI!

Nu sunt anti-relatii:))) dar, odata ce te arzi, ai tendinta apoi sa ai grija si sa fii precaut cand vine vorba sa te mai arunci cu capul inainte. Sa nu mai spun de atasarea fata de celalalt. Acum: inexistenta. Inainte: aoleu, vai si amar. Pai nu e mai bine sa fii singur si cu „no feelings„?

Scopul acestui articol nu e sa scot in evidenta avantajele de a fi singur si sa resping idea de a fi intr-o relatie. E bine sa fii intr-o relatie, dar nu cu oricine! Si e gresit ca multi sunt cu cineva numai ca sa nu fie singuri..si asta mi se pare cea mai mare greseala. Dar sa nu ma lungesc pe tema asta, ca ma voi abate de la subiect. Ce intentionez sa spun, e ca la un moment dat, o perioada de timp (fie ea mica sau mai mare) iti e benefic tie ca persoana sa fii singur. Pentru ca asa iti cunosti mai bine sufletul, te cunosti pe tine si ajungi sa ai grija de tine si sa te intelegi mai bine, sa intelegi ce simti si cum functionezi. Iar lucrul asta e minunat. Pentru ca odata ce ai invatat prin singuratate ceea ce vrei sa dai si ce vrei sa primesti si trasezi o linie clara intre cele doua, te maturizezi si inveti sa nu te mai consumi pentru lucruri inutile, asa cum probabil ca o faceai. Si ajungi sa te simti bine. Al naibii de bine! E cred ca cea mai chill si placuta senzatie..sa nu simti nimic. Mai ai nevoie si de momente dinastea cateodata.

Dar bineinteles, cu limita. Cand va veni momentul, vei ajunge la o intersectie, unde drumul tau se va intalni cu drumul altcuiva. Si atunci, vei fii pregatit sa reactionezi asa cum trebuie si sa iei lucrurile asa cum sunt, cunoscandu-te acum atat de bine pe tine insuti si maturizandu-te. Atunci vei iubi si vei fi iubit. Astea sunt legile firii. Si va fii frumos. Poate va fi de durata, poate se va termina la fel de brusc precum a inceput, sau poate ca va dura o vesnicie. Nu ai cum sa stii. Insa important e, sa te bucuri de moment si sa lasi lucrurile sa se intample.

Conteaza modul in care privesti lucruile. Totul e o chestiune de perspectiva.In fiecare lucru rau exista un lucru bun, asa cum in fiecare lucru bun exista unul rau. Depinde pe care vrei sa il privesti.

Yin-Yang.jpg

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s